Артета на седмото небе:”Победихме двата най-силни отбора в света”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на Арсенал Микел Артета засипа с похвали футболистите си след победата над Манчестър Сити с 2:0 в полуфинала от турнира за ФА Къп .

Успехът изпрати Артилеристите на 21-финал в най-стария футболен турнир в света в знаменита седмица за клуба, в която също бе победен и шампиона на Англия Ливърпул.

“Изпращаме невероятна седмица, в която победихме двата най-добри отбора в света – Ман Сити и Ливърпул, заяви развълнуваният Артета. “Такива неща не се случват всеки ден. Жалко е единствено, че не можем да споделим радостта си с феновете.

“Които и футболисти да са на терена, аз имам доверие на всички в тима. Направихме някои промени, които се оказаха успешни. Трябваше да действаме организирано и да не оставяме свободни пространства.

“Така се играе срещу Манчестър Сити. Те нямат равни по отношение на позиционната игра. В някои ситуации загубихме топката в невралгични зони, но не бяхме наказани”

“Поздравявам моите футболисти. Отношенията между тях са отлични и всички вярват в това, към което се стремим.”

Победата над Ман Сити имаше по-особено значение за 38-годишния испанец, тъй като той започна треньорската си кариера като асистент не на друг, а на мениджъра на Гражданите Пеп Гурадиола.

Артета работи в щаба на Сити между 2016 и 2019 година, а миналия декември оглави Арсенал, подписвайки контракт до 2023 година.

“След мача пожелах успех на Гуардиола,” разкри бившият халф на Арсенал и Евертън. “Обичам го и нищо не се е променило.”