google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Арсенал сподели, че след загуба винаги се пита за Йозил

Старши-треньорът на Арсенал Микел Артета заяви, че е взел решение да извади Месут Йозил за доброто на клуба. Решението на треньора е спортно-техническо, но все пак Артета споделя, че нито един футболист не заслужава да се намира в подобна ситуация.

Месут Йозил се появи в игра за Арсенал за последно на 7 март, а през този сезон не е бил в групата на тима. Германецът не беше картотекиран за мачовете от Висшата лига и Лига Европа. Арсенал търси начин да разтрогне договора на футболиста заради високата му заплата. Споразумението на Йозил с клуба е до юни 2021 година, като се твърди, че играчът печели по 350 000 лири на седмица.

“Огорчен съм, тъй като не ми е приятно който и да е играч от моя отбор да няма възможността да играе в двубоите. За мен е тъжно, защото нито един футболист не заслужава това. Но съм начело на отбора затова – да взимам решения, които са най-полезни за клуба. Това и правя”, каза Артета в интервю за beIN SPORTS.

Наставникът на “топчиите” е отегчен от въпроси за евентуално завръщане на Йозил, които възникват след всяко поражение на Арсенал.

“Когато допуснем загба, веднага се появява името на Йозил, а когато печелим, никой не говори за него. Решението за Месут е чисто спортно-техническо”, заяви Артета.