Артета за трансферите: Арсенал е изправен пред „решаващ момент“
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на Арсенал Микел Артета споделя, че клубът е изправен пред „решаващ момент“ в сезона си, тъй като се стреми да сключи сделки преди крайния срок на трансферния прозорец в понеделник. Досега това лято „артилеристите“ се подсилиха с бразилското дуо Габриел и Уилиан, както и резервния вратар Алекс Рунарсон. Но Артета иска още попълнения, особено в полузащитата, като преговорите с Лион за Усем Ауар продължават. Интересът на Арсенал към Томас Партей също остава.

Преговорите обаче се оказват трудни, тъй като президентът на Лион Жан-Мишел Аулас е определил краен срок в събота сутринта за потенциалното напускане на Ауар, чиято цена е около 45 милиона британски лири (58 милиона долара). Арсенал се опитва да продаде някои от футболистите си, за да финансира трансфера на Ауар, но досега само Емилиано Мартинес бе продаден на Астън Вила за £ 20 милиона. Това означава, че разговорите за потенциални цели са се проточили до последните няколко дни от прозореца и Артета е наясно, че времето вече изтича.

„Мисля, че това е решаващ момент, защото краят [на трансферния прозорец] определя, играчите, баланса и качеството, което ще имате вероятно през останалата част от сезона“, казва треньорът на Арсенал.

„Ние трябва да вземем някои решения през следващите три дни. Мисля, че всичко се забави толкова много. Не само ние, но и вероятно всеки отбор поради ситуацията, в който се намираме в момента. Но ние ще се опитаме да вземем най-добрите възможни решения.“

Старши-треньорът на Арсенал споделя, че до момента е доволен от селекцията.

„Наистина съм доволен. Знам, че всички се опитваме да подобрим отбора, за да постигнем целите, които искаме”, споделя испанският специалист.