Артета засипа Райс със суперлативи след важния му гол срещу Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Има класа, спокойствие и технически умения", бяха част от думите на треньора на Арсенал за английския халф

Треньорът на Арсенал Микел Артета бе много щастлив от победата с резултат 3:1 над Манчестър Юнайтед с 3:1 в неделя. Наставникът на „топчиите“ заяви, че подобни успехи ще се помнят дълго. Испанският специалист се изказа много ласкаво за халфа Деклан Райс, след като халфът вкара така важния гол за 2:1 срещу “червените дяволи” в добавеното време, а също така направи и чудесен мач в средата на терена.

“Работим здраво и планираме всичко за подобни моменти. Те ще се помнят дълго. Отборът и феновете са в страхотен синхрон. Нашият тим е свикнал да играе в подобни двубои за историята. Хареса ми желанието, решителността на тима да продължава да се бори и да търси успеха. Гордея се с момчетата”, каза наставникът на “топчиите”.

“Невероятно представяне от Деклан Райс. Той е халф, който има нужда да доминира в средата на терена, умее да отнема топката. Наистина бе над всички. Той имаше един магически момент в мача. За подобно нещо е необходимо да имаш нужната класа и спокойствие, а той демонстрира, че ги притежава. Райс е чудесно момче. Едновременно е взискателен към себе си и останалите, но в същото време е много скромен. Страхотно е да гледаш техническите му умения, начинът, по който стреля от дистанция и с двата крака, умението му да избере в кой момент да се включи в нападение. Той има качествата да вкара доста голове”, заяви Артета.

След четири изиграни кръга в Премиър Лийг, тимът на Арсенал е 5-и в класирането с актив от 10 точки, колкото имат и три тима намиращи се пред тях в таблицата с по-добра голова разлика.