google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гаучосите повалиха Бразилия насред "Маракана"

Аржентина сложи край на 28-годишното мъчително чакане за триумф в Копа Америка, стъпвайки на върха след победа с 1:0 над яростния съперник Бразилия в заключителния дуел на тазгодишното издание на надпреварата.

Aржентина e новият властелин на Южна Америка 1

Успехът е особена стойност за Лео Меси & Co, тъй като бе извоюван в храма на Селесао – стадион “Маракана” в Рио де Жанейро. Там Бразилия не познаваше вкуса на поражението в официална среща на континентално равнище от… 1950 година!

Гаучостите стигнаха до първи триумф в Копа Америка от 1993 година насам след попадение на Анхел де Мария в средата на първото полувреме.

Той бе намерен с хубав диагонален пас от Родриго Де Паул, последва грешка на Ренан Лоди, а останал сам срещу бразилиския страж Едерсон, Ди Мария не се нуждаеше от покана да го прехвърли.

Двата тима имаха и други възможности за гол, като бразилците осъществиха силен натиск в края на срещата, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Статистиците не пропуснаха да отбележат, че това е първи спечелен финал на Копа Америка за Меси след  три неуспеха – през 2007, 2015 и 2016 година.

Aржентина e новият властелин на Южна Америка 2

Аржентина се изравни по отличия с Уругвай, като и двата отбора вече имат по 15 трофея във витрините си.

Успехът на “Маракана” пък бе първи за Аржентина над Бразилия като гост. От своя страна Селесао за първи път не успя да спечели Копа Америка като домакин.