Аржентинският TyC: Meси реши да остане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Барселона Лео Меси ще остане в клуба поне до края на сега действащия си договор, който изтчича следващото лято, съобщи аржентинският TyC.

Това бе телевизионният канал, който първи разкри за изпратения от Меси бюрофакс до ръководството на “Камп Ноу”, в който капитанът официално пожела да си тръгне като свободен агент.

Според популярната в Латинска Америка медия 33-годишният Лео е взел окончателното си решение след срещата между баща му Хорхе, брат му Родриго и президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу.

Ръководството на Барса категорично отказа да се раздели със звездата си, а в случая особена роля изигра и това, че шефовете на Ла Лига застанаха на страната на каталунците.

В официално изявление от Ла Лига заявиха, че единственият начин Меси да си тръгне това лято е да бъде заплатена откупната клауза, заложена в договора му, която е в размер на 700 милиона евро.

Хорхе Меси – бащата на Лео, заяви, че такава клауза липсва, но така или иначе изглежда, че аржентинският магьосник ще продължи да носи екипа на Барса и през започващия след седмица сезон.