google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанското първенство ще бъде рестартирано на 12-ти юни, съобщава авторитетното издание „AS“. Клубовете от „Ла лига“ вече са били информирани и са се съгласили с решението.

Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид и няколко други отбора вече започнаха да провеждат тренировки, а останалите ще стартират днес. Тренировъчните сесии ще се провеждат при много строги мерки за безопасност, а всички футболисти и треньори трябва да носят маски и ръкавици. Здравните органи в Испания много внимателно следят ситуацията, след като от няколко отбора обявиха, че имат заразени играчи. През вчерашния ден, излезе информация за трима заразени футболисти на Бетис.

Идеята на футболната федерация е 11-те кръга, който остават до края на шампионата, да се проведат през юни и юли. През месец август, ще бъдат довършени и Европейските клубни турнири. Мачовете от „Ла лига“ ще се играят стандартно в петък, събота и неделя, но ще има и няколко междинни кръга.

Все пак, решението не е официално, докато не получи одобрение от министерството на здравеопазването. Като резервна дата остава, седмица по-късно, 19-ти юни.