Ас на Локо (Пловдив) гласувал за любимеца на феновете на Ботев

Прочетена:159
Ас на Локо (Пловдив) гласувал за любимеца на феновете на Ботев 1
0 0

Капитанът на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев изненада част от привържениците на клуба с признанието как е гласувал как е гласувал в анкетата „Футболист на футболистите“.

Допитването бе спечелено именно от Илиев, а за най-добър треньор през сезона бе обявен наставникът на Черно-белите Бруно Акрапович.

“Моята тройка беше Тодор Неделев, Бирсент Карагарен и Мартин Камбуров,” разкри халфът. “Като гледах резултатите, мисля, че е малко несправедливо Камбуров да е извън тройката.

Враждата между двата пловдивски тима е пословична, а според разказите на по-върастните фенове тя се заражда през 1966 година след нечестни действия от страна на Канарчетата.

В дните преди градското дерби на 3 април местната власт нарежда на по-силния тогава Локомотив да “даде” точка на застрашения от изпадане Ботев. За по-сигурно най-опасния нападател на Черно-белите – Гочо Василев, е изпратен в запас.

В крайна сметка обаче Канарчетата не спазват уговорката и… печелят срещата…

“Това признание не е по-малко ценно от Футболист на годината, защото идва след гласуване на всички мои колеги от Първа и Втора лига,” допълни Илиев.

Сподели