Ас на Локо (Пловдив) гласувал за любимеца на феновете на Ботев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев изненада част от привържениците на клуба с признанието как е гласувал как е гласувал в анкетата „Футболист на футболистите“.

Допитването бе спечелено именно от Илиев, а за най-добър треньор през сезона бе обявен наставникът на Черно-белите Бруно Акрапович.

“Моята тройка беше Тодор Неделев, Бирсент Карагарен и Мартин Камбуров,” разкри халфът. “Като гледах резултатите, мисля, че е малко несправедливо Камбуров да е извън тройката.

Враждата между двата пловдивски тима е пословична, а според разказите на по-върастните фенове тя се заражда през 1966 година след нечестни действия от страна на Канарчетата.

В дните преди градското дерби на 3 април местната власт нарежда на по-силния тогава Локомотив да “даде” точка на застрашения от изпадане Ботев. За по-сигурно най-опасния нападател на Черно-белите – Гочо Василев, е изпратен в запас.

В крайна сметка обаче Канарчетата не спазват уговорката и… печелят срещата…

“Това признание не е по-малко ценно от Футболист на годината, защото идва след гласуване на всички мои колеги от Първа и Втора лига,” допълни Илиев.