Астън Вила привлече испанец желан от Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Унай Емери се събра с Пау Торес

Отборът на Астън Вила се подсили със защитника на Виляреал и националния отбор на Испания Пау Торес, съобщава Фабрицио Романо. Той ще подпише договор с тима до 2028 и ще бъде обявен официално на първи юни точно както Унай Емери искаше.

Именно Емери бе човекът, който успя да убеди Торес да избере Вила. Той познава отлично неговите качества, тъй като те прекараха няколко сезона заедно във Виляреал. Те дори спечелиха Лига Европа през сезон 2020/2021, когато победиха Манчестър Юнайтед на финала след изпълнение на дузпи.

Фактът, че Торес избра именно “Вила Парк” за своя следваща дестинация говори достатъчно за работата, която Емери е свършил до момента в Бирмингам. Той пое тима след слабия период на Стивън Джерард и напълно го преобрази. През миналия сезон той дори класира тима на седмо място във Висшата лига, с което ги класира за Лигата на конференциите.

По всяка вероятност Торес ще партнира на снажния Тайрън Мингс в отбраната на “виланите”. Двамата изглеждат като перфектната централна двойка, която със сигурност ще плаши противниковите нападатели.