Астън Вила се интересува от вратар на Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци обмислят привличането на чешкия вратар Матей Ковар

Астън Вила иска да подпише с 23-годишния вратар на Манчестър Юнайтед Матей Ковар, пише Daily Mail. Имайки предвид, че Астън Вила ще се бори на доста фронтове през новия сезон, треньорът Унай Емери ще иска да увеличи вратарската си дълбочина за предстоящата кампания.

Аржентинският национал Емилиано Мартинес, въпреки многото слухове за напускане през лятото, остана в клуба. Той ще продължи да бъде техен номер 1 за предстоящия сезон, а опитният швед Робин Олсен ще бъде негов заместник. Междудругото, двамата са единствените вратар в отбора, така че Унай Емери иска още един страж.

Виланите са хвърлили око на 23-годишния възпитаник на академията на Манчестър Юнайтед Матей Ковар. Чешкият вратар прекара доста време в юношеските отбори на тима и предишния сезон бе под наем в Спарта Прага. Той имаше добра кампания, като запази осем чисти мрежи в 23 мача, като допусна само 24 попадения.

Остава въпросът дали би искал да бъде отново в тима от чешката столица, тъй като Спарта Прага може да му гарантира достатъчно игрово време. Интересът от страна на Астън Вила обаче може да отвори няколко врати за него, тъй като той може да стане част от първия отбор на бирмингамци.