Астън Вила се класира на финала на Купата на Лигата, разочарованието е за Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Астън Вила достигна до финала за Купата на Лигата, след като победи тима на Лестър с 2:1 на ‘Вила Парк’.

Възпитаниците на Дийн Смит се класираха на финала с 3:2 общ резултат, след като първият мач на “Кинг Пауър Стейдиъм” завърши наравно 1:1. Така Астън Вила ще играе на финала на “Уембли” срещу победителя от двойката Манчестър Сити – Манчестър Юнайтед.

Почитателите на футбола бяха свидетели на изключителни 90 минути на “Вила Парк” в тазвечершния двубой. Астън Вила започна ударно мача с попадение на Мат Таргет в 12-ата минута. Джак Грийлиш видя включването на крайния бранител и пусна топката към него и със силен удар с левия крак Таргет откри резултата.  Играчите на Дийн Смит направиха много силно първо полувреме и можеха да удвоят аванса си, но футболистите на бирмингамци направиха някои пропуски.

Отборът на Лестър не успя да покаже най-добрата си игра в този двубой, но все пак изравни резултата в 72-рата минута. Келечи Ихеначо се възползва от асистенция на Харви Барнс, за да вкара за 1:1. Тимът на Брендън Роджърс обаче отстъпи инициативата и допусна попадение в края на мача.

Концентрацията на защитата на “лисиците” в добавеното време не бе на ниво. При едно центриране в наказателното поле, резервата Трезеге засече топката и я прати в мрежата на Каспър Шмайхел за 2:1, с което хвърли в екстаз феновете на “Вила Парк” и всички привърженици на Астън Вила.