Астън Вила ще се подсили с Алекс Окслейд-Чембърлейн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът ще премине на "Вила Парк" като свободен агент

Астън Вила има желание да подсили своята полузащита с Алекс Окслейд-Чембърлейн. Бирмингамци са готови да предложат договор на 29-годишния играч и да го вземат като свободен агент, пише изданието talkSPORT.

Окслейд-Чембърлейн премина през редиците на Саутхемптън и си изгради име, докато играеше за Арсенал. Изявите му привлякоха вниманието на Ливърпул, който го привлече през лятото на 2017 г.

След като се присъедини към Ливърпул, 29-годишният футболист изигра ключова роля за отбора. Въпреки че не беше редовен титуляр през цялото време, той имаше достатъчно голяма роля в техния успех през годините. Формата му обаче спадна поради проблеми с контузии.

Що се отнася до изминалия сезон 2022/23, англичанинът записа 13 участия и беше на терена под 500 минути. Юрген Клоп реши, че трябва да се раздели с някои от полузащитниците си и да вземе нови лица. В резултат на това клубът реши да не подновява договора на Окслейд-Чембърлейн, който изтичаше след края на сезона.

Така 29-годишният играч е свободен да вземе решение за следващия си клуб. Според информациите на Острова, халфът има желание да се присъедини към Астън Вила. Смята се, че сделката между двете страни е почти сигурна и Окслейд-Чембърлейн ще заиграе под ръководството на Унай Емери, който направи чудеса на ‘Вила Парк’ и класира отбора за Европа.