Астън Вила влиза в битката за защитник на Тотнъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бирмингамци са отправили запитване относно възможността да подпишат с Джафет Танганга

Според италианския журналист Джанлуиджи Лонгари, тимът на Астън Вила има желание да подпише със защитника на Тотнъм Джафет Танганга преди затварянето на трансферния прозорец, тъй като търсят подсилване в защитата след контузията на Диего Карлос. Бирмингамци са отправили запитване за универсалния защитник, но ще се сблъскат със сериозна конкуренция както от Нотингам Форест, така и от Милан за неговия подпис.

Диего Карлос, който се присъедини към Астън Вила в сделка за £26 милиона от испанския Севиля това лято, успя да изиграе само два мача в дебютната си кампания във Висшата лига, когато скъса ахилеса си при победата с 2:1 над Евертън. Сега 29-годишният играч е изправен пред дълъг период в лазарета, като Стивън Джерард отчаяно търси подсилване в защитата, за да запуши зейналата дупка. Трево Чалоба от Челси и Ян Беднарек от Саутхемптън бяха споменавани като възможни опции за Астън Вила през последните седмици. Сега пък Джанлуиджи Лонгари сега разкри, че Джафет Танганга също е на техния радар.

Танганга има 43 мача за Тотнъм, като контузиите го лишиха от шанса да играе повече. 23-годишният футболист получи сериозна травма на коляното през януари и оттогава не е играл. Шансовете му за изява в Северен Лондон станаха още по-малки след пристигането на Клеман Ленгле под наем от Барселона по-рано това лято.

Джафет Танганга е бърз, физически здрав, и може би най-важното, има предишен опит във Висшата лига. Той може да играе навсякъде в задщитата и може да помогне на Астън Вила, ако бъде привлечен.