Астън Вила мечтае за спасение след победа над Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Астън Вила записа минимален успех с 1:0 над Арсенал в двубой от 37-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в мача вкара Трезеге през първото полувреме. С този успех “виланите” се измъкнаха от зоната на изпадащите и заемат 17-то място с актив от 34 точки, колкото има и 18-ият Уотфорд.

Двубоят за Астън Вила бе от огромно значение и домакините започнаха с всичко най-добро. На вратата бе опитния Пепе Рейна, а пред него действаха Елмохамади, Конса, Мингс и Таргет. В халфовата линия Дийн Смит заложи на Джак МакГин, Дъглас Луис и Хурихан. В нападение за “виланите” стартираха Трезеге, Самата и Грийлиш.

Отборът на Арсенал влезе в тази среща след впечатляващи победи над Ливърпул и Манчестър Сити в изминалите няколко дни. Наставникът на “топчиите” Микел Арета направи няколко промени в своя състав, като място сред титулярите получиха Лукас Торейра и Роб Холдинг. Нападението на гостите пък бе водено от Едуард Нкетиа, Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет.

Двубоят започна равностойно, като Астън Вила разчиташе предимно на центрирания. “Артилеристите” пък се затрудняваха да организират атаки и Пепе Рейна нямаше никаква работа. В 27-ата минута бирмингамци поведоха в резултата с попадение на Махмуд Хасан – Трезеге. Египетският национал се разписа след центриране от корнер като не остави шансове на вратаря на гостите Емилиано Мартинес – 1:0.

До края на първото полувреме Арсенал така и не успя да отправи точен удар. Общо за 45 минути пък тимът на Астън Вила имаше два удара в очертанията на вратата. Притежанието на топката бе доста в полза на гостите – 66 процента срещу 34.

Тимът на Микел Артета продължи да владее повече топката след почивката. Точните удари обаче продължаваха да липсват за Арсенал. В 75-ата минута Джак Грийлиш пусна извеждащ пас към Кийрън Дейвис, който излезе сам срещу вратаря, но не успя да уцели вратата.

Две минути след това Едуард Нкетия нацели гредата, след като ударът му с глава не пожела да влезе в мрежата на Пепе Рейна. Малко преди края на редовното време Никола Пепе имаше шанс да обстрелва вратата от пряк свободен удар, но изпълнението му бе слабо.

В крайна сметка Арсенал не успя да изравни и загуби двубоя, с което остана на 10-ото място с актив от 53 точки. Тимът на Астън Вила пък се измъкна от зоната на изпадащите, но все още има работа за вършене, като в последния кръг гостува на Уест Хем и ще се надява да отмъкне поне точка от “Лондон Стейдиъм”, за да остане във Висшата лига. Опонентът им в битката за оцеляване – Уотфорд, пък ще гостува на Арсенал, така че “виланите” ще се надяват и от малко помощ от страна на “артилеристите”.