Аталанта нанесе невиждан погром на Торино на “Стадио Олимпико”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Аталанта разгроми Торино със 7:0 на “Стадио Олимпико ди Торино” и нанесе комшарна загуба на “биковете”. Бергамаските бяха в серия от 3 мача без победа и дори загубиха домакинството си на СПАЛ с 1:2 в миналия кръг, но представянето им тази вечер просто бе впечатляващо.

Началните минути на мача предложиха равностойна игра и по нищо не се очакваше такъв погром за домакините. Все пак Аталанта бе по-активният тим и откри резултата в 17-ата минута с попадение на Йосип Иличич. Аситенция за гола даде бившият играч на Лудогорец Хосе Луис Паломино.

В 29-ата минута бергамаските удвоиха своя аванс чрез Робин Госенс, а в края на първата част Дуван Сапата вкара за 3:0 от дузпа. Феновете на Торино очакваха техният тим да се завърне в резултата след почивката, но се случи точно обратното.

Осем минути след началото на втората част, Иличич вкара втория си гол в срещата и направи резултата 4:0, разписвайки се с удар от центъра на терена. Само секунди по-късно словенският национал прати топката в мрежата на Сиригу за пети път и оформи своя хеттрик.

Гостите намалиха оборотите, но пък Торино сам направи кошмара си още по-голям. Армандо Ицо бе изгонен в 76-ата минута с втори жълт картон. В 86-ата минута Аталанта получи втора дузпа и Луис Муриел бе безгрешен от бялата точка за 6:0. Две минути по-късно колубмийският нападател отново прати топката в мрежата на Салваторе Сиригу и оформи крайния резултат – 7:0.

В 89-ата минута играчите на Торино продължиха да правят глупости и Саша Лукич бе изгонен с директен червен картон. Така освен тежката загуба, отборът ще бъде лишен от двама основни играчи в следващия си мач срещу Милан в турнира за Купата на 28-и януари.

След най-голямата си победа на чужд терен в историята в Серия “А”, Аталанта събра 38 точки в своя актив и заема пето място като се изравни с четвъртия Рома, който е с мач по-малко. Тимът на Торино пък остана на 10-ата позиция с 27 точки.