google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Аталанта победи отбора на Рома с 2:1 в последния мач в събота от 24-ия кръг на Серия “А”. Бергамаските изоставха с 0:1 на почивката, но направиха пълен обрат през второто полувреме, за да стигнат до трите точки.

С голяма заслуга за успеха на домакините бе бившият играч на Лудогорец Хосе Паломино. 30-годишният бранител вкара изравнителното попадение в мача в 51-вата минута.

Аталанта започна срещата в схема 3-4-1-2 като на върха на атаката бяха Иличич и Сапата, а зад тях действаше Папу Гомес. Нападението на Рома пък бе водено от Един Джеко, като той имаше подкрепата на Клуйверт, Мхитарян и Пероти.

В 10-ата минута Аталанта можеше да открие резултата, но Алехандро Гомес пропусна да се разпише от чиста позиция.  В 38-ата минута домакините имаха друг добър шанс за гол, но Рафаел Толой не успя да вкара. В края на първата част Рома поведе в резултата с гол на Един Джеко, който наказа грешка на защитата на Аталанта.

Шест минути след подновяването на играта Аталанта изравни. Берат Джимсити центрира от корнер и Паломино се ориентира най-добре, за да засече с глава за 1:1. Аталанта бе доста по-добрият отбор на терена и в 59-ата минута вкара втори гол чрез Марио Пашалич, като това се оказа победното попадение за домакините.

Със спечелените три точки, Аталанта вече има 45 в своя актив, като заема 4-тата позиция в класирането. Рома пък е на 5-то място в Серия “А” с актив от 39 точки.