Аталанта се върна на победния път след пълен обрат над Парма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Аталанта записа труден успех при визитата си на Парма с 2:1 в мач от 37-ия кръг на Серия „А“. “Ла Деа” спечели трите точки след попадения на Руслан Малиновски и Алехандро Гомес през второто полувреме. Домакините от Парма имаха аванс на почивката с гола на Деян Кулушевски, но не успяха да вземат дори точка от срещата.

С този си успех тимът на Аталанта се върна на победния път в Калчото, след като в миналия кръг направи реми 1:1 с Милан на “Сан Сиро”. “Ла Деа” се изкачи временно на 2-рото място с актив от 78 точки, като има 2 повече от третия Интер.

Условията за игра на “Стадио Енио Тардини” бяха тежки заради жегата, а първият шанс за гол за Аталанта бе в 26-та минута, когато Робин Госенс пробва удар към вратата на съперника. Като цяло Парма бе по-добрият отбор през първото полувреме, докато Аталанта не бе на познатото ниво. Две минути преди края на първата част домакините откриха резултата благодарение на попадението на Кулушевски, който с прецизен изстрел прати топката в горния ляв ъгъл на вратата.

През второто полувреме отборът на Аталанта живна и показа на какво е способен. В 63-та минута Луис Муриел стреля покрай вратата на домакините. Минутки след това сънародникът му Дуван Сапата също пропусна да изравни резулата.

Наискът на бергамаските се засили и в 70-та минута логичното се случи. Малиновски изравни с чудесен гол от пряк свободен удар. В 84-та минута Аталанта направи пълен обрат, като капитанът на гостите Алехандро Гомес премина през двама футболисти на съперника и с премерен удар прати топката в мрежата на домакините.

В оставащите минути до края на двубоя, тимът на Парма натисна в търсене на изравнително попадение. Защитата на Аталанта обаче издържа и гостите спечелиха срещата. След това неприятно поражение, съставът на Парма остана на 11-та позиция във временното класиране с 46 пункта.