google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Централният бранител на Левски Живко Атанасов изрази задоволството си от завръщането на толкова много юноши на Сините в клуба.

Синът на легендарната ни хърделистка Йорданка Донкова вече изнесе няколко добри мача и е напът да се превърне в основна фигура в състава на Георги Тодоров.

“Ние с всяка изминала седмица се чувстваме все по-добре заедно,” споделя Атанасов. “Идват почти всяка седмица нови хора, които са минали през клуба и знаят какво е Левски.

“Това според мен е доста положително и е по-добрият вариант, отколкото да идват чужденци, които за първи път чуват отбора или нещо подобно. С всяка изминала седмица ние се чувстваме по-добре.

“Много се радвам, че и двамата братя Цоневи се прибраха и са в отбора, както и аз, и Стивън. Мисля, че ни се получават нещата. Все пак играхме навън, прибрахме се и можем да споделим опита си и да помогнем на отбора да върви напред.

Атанасов заяви, че Левски има възможност да се възползва от тактическата грамотност на игралите играчи в италианското първенство.

“До голяма степен е плюс (опитът ни от Италия), да,” заяви бранителят. “Италианският футбол е известен със своята тактическа дисциплина, което помага и на нас да бъдем по-концентрирани и по-дисциплинирани на терена.

“Аз съм защитник, Ради е халф, Валери е нападател – във всяка една зона можем да трансформираме този опит, който имаме от Италия. Интересно е, говорим си понякога на италиански в съблекалнята, забавляваме се.”

Запитан дали някой от младоците в Левски го впечатлява, Атанасов отдели 17-годишния Марин Петков.

“Доста от момчетата показват качества, които след години биха ги извели до високо ниво,” каза той. “Има доста върху какво да работят. Най-вече Марин Петков ми прави впечатление, той 17-годишен, но съм доста впечатлен от него.

“За другите какво да кажа, всичките момчета се стараят, влагат се, имат добро отношение, професионалисти са, всеки ден надграждат и се надявам, че ще имат светло бъдеще.”