Атлетик Б изхвърли Барса от Купата на Краля след шоу на “Мамес”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Баските" изиграха изключителен мач и продължават към 1/4-финалите на турнира след продължения

Атлетик Билбао елиминира Барселона от Купата на Краля след като в 1/8-финален сблъсък ги победи с 3:2 след продължения. Баските виждаха победата още в редовното време, но гол на Педри в последните секунди прати сблъсъка в допълнителни 30 минути, в които дузпа реши всичко в срещата.

Срещата на “Сан Мамес” започна отлично за домакините, които поведоха преди да са изминали и 120 секунди игра. Икер Муниаин засече отлично подаване на Нико Уилямс, успокои топката с перфектно докосване и я заби в мрежата на Барса.

В 20-та минута “каталунците” върнаха равенството. Феран Торес вкара дебютния си гол за Барселона с много краси удар, който се оплете в десния ъгъл на вратата на Билбао.
Атлетик Б изхвърли Барса от Купата на Краля след шоу на "Мамес" 1
До края на полувремето Муниаин, Нико Уилямс и Раул Гарсия имаха шансове да отбележат, но късметът не беше на тяхна страна.

В 52-та минута Тер Стеген показа страхотен рефлекс и изби опасен изстрел на Нико Уилямс, който със сигурност влизаше във вратата му.

В 85-та минута отново Уилямс изстреля истински снаряд от над 20 метра, но топката разтресе напречната греда. Веднага след това обаче кълбото се озова в Иниго Мартинез, който не сбърка за 2:1. ВАР веднага се включи да провери за засада, но такава не беше отсъдена и попадението остана факт.


В 89-та минута Алекс Беренгер вкара трети гол във вратата на “каталунците”, но страничният съдия вдигна флага за засада.

Така се стигна до третата минута на продължението, в което Педри засече центриране на Алвеш в наказателното поле и прати топката в мрежата на Агиресабала, вкарвайки срещата в продължения.

В последната минута на първото продължение Атлетик Билбао получи дузпа след консултация с ВАР и Икер Муниаин беше безпогрешен от 11-те метра.

Така Барса получи нов сериозен удар по амбициите си този сезон и остана да се бори само в Ла Лига и Лига Европа.