Атлетико (М) се измъкна по чудо срещу Осасуна и остана на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Луис Суарес вкара така ценния гол за "дюшекчиите", който ще влязат в последния кръг с две точки аванс на първото място

В истински трилът в Мадрид, местният Атлетико премина през деветте кръга на Ада, но спаси лидерската си позиция в Ла Лига мач преди края. В мача си от 37-ия кръг “дюшекчиите” направиха пълен обрат за шест минути в самия край на срещата, за да победят с 2:1 Осасуна.

Луис Суарес беше големият грешник през целия мач, но накрая се превърна в герой с решаващото попадение.

Срещата на “Уанда Метрополитано” започна много силно за домакините, но в рамките на шест минути Луис Суарес на два пъти направи сериозни пропуски. Първо той отправи силен изстрел в средата на вратата, който Ерера спаси, а след това стреля от границата на пеналта, но отново стражът на Осасуна се намеси отлично.
Атлетико (М) се измъкна по чудо срещу Осасуна и остана на върха 1
В 22-та минута той се озова очи в очи с Ерера и го преодоля, но нацели лявата греда на вратата.В 35-та и Саул стреля с глава, но ударът му мина над напречния стълб. Две минути преди края отново той отправи изстрел към вратата на Осасуна, но този път топката се отби в дясната греда!


След почивката Атлетико (Мадрид) отбеляза гол чрез Стефан Савич с глава, но ВАР показа, че е имало засада и попадението беше отменено. В 68-та минута “дюшекчиите” отново вкараха, този път чрез Яник Караско, но за втори път голът им беше анулиран заради засада.
Атлетико (М) се измъкна по чудо срещу Осасуна и остана на върха 2
В 74-та минута Луис Суарес беше бесен, че не получи дузпа, след като падна след контакт със защитник на гостите, но съдията показа, че няма нищо нередно. Само две минути по-късно Осасуна нанесе своя удар. Анте Будимир засече пръв центриране пред Облак и с глава матира “дюшекчиите” – 0:1. ВАР отново сигнализира, че може да има нарушение за Атлетико в началото на атаката на гостите, но съдията прецени, че няма нищо нередно и голът остана.

В 82-та минута обаче Ренан Лоди върна равенството. Той получи подаване в наказателното поле и със свиреп шут едва не скъса мрежата на Ерера за 1:1.
Атлетико (М) се измъкна по чудо срещу Осасуна и остана на върха 3
Само шест по-късно Луис Суарес направи и пълния обрат! Уругваецът получи отличен пас, който разсече защитата на гостите и с премерен изстрел прати топката в долния ляв ъгъл.

По този начин Атлетико (Мадрид) остава на върха с 83 точки на две пред Реал (Мадрид), който победи по същото време Атлетик Билбао.