Атлетико Мадрид и ПСВ ще се пробват да вземат играчи от Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ейнсли Мейтланд-Найлс е обект на интерес от страна на Атлетико Мадрид, докато ПСВ ще се опита да вземе под наем Уилям Салиба

Периодът за Арсенал е много тежък и не е изключено през зимата “топчиите” да се разделят с някои свои футболисти. Към двама играчи на “топчиите” вече има сериозен интерес – това са Ейнсли Мейтланд-Найлс и Уилям Салиба.

Според информация на Daily Mail, Ейнсли Мейтланд-Найлс се очертава като трансферна цел на Атлетико Мадрид за януарския трансферен прозорец. Защитникът на Арсенал е гледан като заместник на Киърън Трипиър, който получи наказание от 10 седмици заради залози.

Мейтланд-Найлс се присъедини към Арсенал на 6 години и винаги бе считан за една от най-добрите перспективи на своето поколение в академията. 23-годишният футболист проби в състава на първия отбор на 17 години. От сезон 2017/18 той е редовен играч на първият отбор. Под ръководството на Микел Артета обаче времето за игра за английския национал е по-малко, след като бива използван предимно като резерва през последната година. Този сезон младежът изигра 12 мача за Арсенал, като по-голямата част от тях бяха в мачовете за купите в Англия. Положението му в момента е заинтригувало Атлетико Мадрид.

Атлетико Мадрид се възползва по най-добрия начин от пристигането на Киерън Трипиър през лятото на 2019 г. Англичанинът е твърд титуляр на десния бек, но сега ще пропусне 10 седмици от сезона, след като му бе дадена глобална забрана за нарушаване на правилата за залагане на ФА. Това принуди испанският тим да търси временно решение за десен бек и те ще се пробват да вземат Ейнсли Мейтланд-Найлс под наем до края на сезона.

Междувременно, според football.london, ПСВ са най-новият клуб, който е изразил интерес да подпише с Уилям Салиба през януарския трансферен прозорец. Французинът също е ухажван от редица клубове в родината си за евентуален трансфер под наем тази зима. Салиба се присъедини към Арсенал от Сент Етиен през лятото на 2019 г., но веднага бе върнат под наем в тима от Лига 1. Високо ценен, преди да бъде закупен от артилеристите, младежът се радваше на поредната солидна кампания с френския клуб, преди да се завърне на “Емиратс” това лято.

Досега обаче 19-годишният футболист не успява да се утвърди в състава на първия отбор и бе в тима под 23 години. Всъщност Салиба тепърва ще трябва да дебютира за тима от Северен Лондон, като Микел Артета не му дава шансове. Подобен сценарий разбираемо го е разочаровал, така че може да напусне клуба през януари. Бившият му отбор Сент Етиен иска временно да си върне Салиба, докато Ница също е в битката за подписа му. Сега обаче ПСВ е най-новият клуб, който е направил запитване за футболиста на Арсенал, към когото има интерес още от отбори от Германия, Италия и Испания.