Атлетико Мадрид не се отказва от нападател на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Диего Симеоне е хвърлил поглед на Александър Лаказет

Отборът на Атлетико Мадрид се подсили с френския нападател Муса Дембеле от Лион преди няколко дни, но продължава да преследва и неговия сънародник Александре Лаказет, твърди „AS“. Футболистът на Арсенал отдавна е в полезрението на тима на Диего Симеоне, като “дюшекчиите” обмислят възможността да се възползват от обтегнатите отношения между французина и мениджъра на “топчиите” Микел Артета.

Наставникът на “артилеристите” готви сериозна чистка и обновяване на състава. Първата стъпка бе раздялата със Сеад Колашинац и Месут Йозил, а до края на месеца се очаква същото да се случи и с бранителя Сократис Папастатополус.

Ако за Лаказет пристигне добра оферта, то може да се раздели с нападателя. Френският футболист обаче напоследък получава доста шансове за изява и демонстрира отлична форма. Лаказет вкара пет гола в последните си шест мача. В четири от тези срещи той започна като титуляр. Иначе през този сезон французинът е изиграл 15 мача за Арсенал и е вкарал 7 гола.

Но пък ако Арсенал реши да продаде французина, твърди се, че Микел Артета вече е набелязал потенциален заместник на Александър Лаказет в лицето на Одсън Едуард от Селтик. Атлетико пък ще търси дългосрочно решение за своята атака, след като Муса Дембеле бе привлечен под наем до края на сезона.