google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Атлетико Мадрид е предложил на Единсон Кавани едногодишен договор с опция за удължаването му с още 12 месеца. Тимът от “Ла Лига” се стреми да събере съотборниците в Уругвай, след като привлече Луис Суарес, но сделката зависи и от продажбата на Диего Коста.

Офертата на “дюшекчиите” към Кавани идва само няколко дни, след като Атлетико приключи сделката за Луис Суарес от Барселона, който бе привлечен за 6 милиона евро. Сега те искат да доведат неговия съотборник от Уругвай на Уанда Метрополитано. Въпреки това има голяма пречка в сделката – Диего Коста. Атлетико трябва да продаде испанския нападател, преди да може да подпише Кавани, тъй като не може да си позволи заплатите и на тримата звездни нападатели.

Кавани е свободен агент, след като напусна Пари Сен Жермен през лятото, но все пак ще иска да взима солидна заплата от който и да е клуб, за който в крайна сметка подпише. Атлетико редовно се смята като потенциална дестинация за уругваеца и бе свързван с Кавани през 2019 г., но не успя да завърши сделката. Въпреки това, според информация на Goal, в момента е подновен контакта през последните дни между клуба и представителите на нападателя.

Предложената оферта от Атлетико е едногодишен договор за Кавани, като опция за още един сезон, ако Атлетико се класира за Шампионската лига през кампанията 2021-22. Те също така предлагат на Кавани добра годишна заплата – малко под 10 милиона евро.

Финансите правят преминаването на Единсон Кавани в Атлетико толкова сложно. Първо мадридчани трябва да се разделят с Диего Коста, но заплатата на испанеца е доста голяма и клубът не може да му намери нов клуб, а до края на трансферния прозорец има 10 дни. Ако Коста напусне, сделката за Кавани вероятно ще бъде формалност. Възможността за Кавани да играе със Суарес е примамлива перспектива за бившия играч на ПСЖ. През миналия сезон 33-годишният Кавани вкара седем гола в 22 мача във всички състезания за парижани.