Атлетико Мадрид прегази Алавес и изравни Севиля по точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мадридчани с 3:1 като домакин, Жоао Феликс и Луис Суарес се развихриха с по два гола

Атлетико Мадрид победи с 4:1 последния в класирането на Ла Лига – Алавес и увеличи серията си от поредни победи на шест.

Срещата в Мадрид започна отлично за домакините и още в 11-та минута те откриха. Симе Върсалко центрира отлично отдясно, а в наказателното поле Жоао Феликс засече подаването му за 1:0.

След почивката в 61-та минута Маркос Йоренте можеше да покачи аванса на “дюшекчиите”, но ударът му профуча на сантиметри от лявата греда.

Така се стигна до 63-та минута, когато Гонзало Ескаланте засече подаване на Едгар Мендез и не остави шансове на Облак да спаси, изравнявайки за 1:1.
Атлетико Мадрид прегази Алавес и изравни Севиля по точки 1
В 74-та минута Лехуене направи нарушение срещу съперник в наказателното си поле и Маиро Лопес посочи бялата точка. От нея Луис Суарес беше безпощаден и върна отбора си в лидерска позиция. Седем минути преди края Жоао Феликс отбеляза и втория си гол в мача, за да реши всичко – 3:1.

В продължението на мача и Луис Суарес реализира втори гол в срещата, след като Куня го изведе очи в очи със стража и с външен фалц по земя прати топката в мрежата.

Така Атлетико Мадрид вече има 57 точки на третото място – колкото има и вторият Севиля. Алавес пък остава последен с 22 пункта.