google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дюшекчиите" надиграха и Валенсия

Атлетико (Мадрид) надделя като гост на Валенсия с 1:0 в среща от 11-ия кръг на Ла Лига с 1:0, като двубоят беше решен след автогол на Антонио Латоре десетина минути преди изтичането на редовното време.

Успехът позволи на столичани да се изравнят с лидера Реал Сосиедад на върха на подреждането. Двата отбора са с 23 точки, но Атлетико е с мач по-малко. Валенсия пък остава на десето място с 12 пункта.

Първата по-добра възможност се откри пред Валенсия след девет минути игра, когато Карлос Солер шутира директно от пряк свободен удар, но Ян Облак успя да улови без особени затруднения.

В средата на първата част Хосе Хименес се озова на страхотна голова позиция, но не успя да намери очертанията на вратата. Съвсем скоро след това Урош Рачич успя да засече центриране в наказателното поле на „дюшекчиите“, но Облак отново демонстрира класа и парира опасността.

Десет минутина след антракта Тома Лемар получи нов шанс да изведе напред в резултата Атлетико, но ударът му бе блокиран от защитник.

Така се стигна до 79-ата минута, когато Мадри стигна до своя гол. Белгийската резерва Яник Ферейра-Караско получи топката на левия фланг, финтира защитник и опита остро центриране в наказателното поле. Топката рикошира в Антонио Латоре и се озова в мрежата на Валенсия.

До края Атлетико много умело уби темпото на игра и успя да запази крехката си преднина, без дори да се налага намеса на Облак.