Атлетико Мадрид с претенции за програмата преди Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дюшекчиите" нападнаха Ла Лига за лошо организирания график за началото на сезона

От ръководството на Атлетико Мадрид изразиха недоволството си от програмата на Ла Лига за следващите мачове, като основното възмущение идва от графика непосредствено преди дербито с Реал Мадрид на 29 септември.

Причината е, че Атлетико ще гостува на Селта Виго на 26 септември вечерта, което само три дни преди дербито, докато Реал Мадрид играе срещу Алавес на 24 септември и то на “Сантиаго Бернабеу”. Това дава на отбора на Карло Анчелоти цели 48 часа повече време за почивка и подготовка преди големия мач.

От Атлетико посочват, че след двубоя във Виго, тимът ще се завърне в Мадрид в ранните часове на петъчния ден и ще има възможност да проведе само възстановителна тренировка преди дербито. Клубът недоумява защо Ла Лига не е изместила мача със Селта поне с ден по-рано, което би позволило повече време за подготовка. Според “рохибланкос”, тази програма не само затруднява отбора, но и вреди на качеството на футбола и конкурентоспособността в Ла Лига.

Освен това, Атлетико се оплаква, че в първите 8 кръга от сезона отборът е играл 7 късни мача, което е неудобство за феновете, особено когато става въпрос за посещения на стадиона в късни часове.