Атлетико най-накрая се откъсна на върха и титлата е близо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дюшекчиите" надвиха с 2:1 Реал Сосиедад като домакин и вече имат четири точки аванс пред Барселона

Лидерът в испанската Ла Лига Атлетико (Мадрид) е все по-близо до титлата, след като победи с 2:1 Реал Сосиедад в мач от 36-ия кръг на първенството.

Още в 10-та минута Маркос Йоренте можеше да открие резултата, след като получи пас в наказателното поле, но Алехандро Ремиро направи отлично спасяване.

Шест минути по-късно обаче той беше безпомощен, след като Яник Караско получи от Йоренте и с прецизен шут реализира за 1:0. В 28-та авансът им стана 2:0. Анхел Кореа получи отличен пас и без да се замисли отправи неспасяем изстрел в долния ляв ъгъл на вратата.
Атлетико най-накрая се откъсна на върха и титлата е близо 1
Към края на полувремето Александър Исак имаше шанс да върне интригата в мача, но на два пъти пропусна много добри положения.

След почивката темпото на игра спадна сериозно. Чак в 67-та минута Сосиедад стигна до възможност за гол, но центрира от пряк-свободен удар намери Порту, който стреля прекрасно към горния ляв ъгъл, като Облак се озова на пътя на топката и спаси акробатично!

В 83-та минута гостите все пак върнаха един гол. Игор Зубелдия получи в наказателното поле и успя да промуши топката покрай Обалк за крайното 2:1.

Така с успеха си Атлетико (Мадрид) събра 80 точки на върха в Ла Лига – на четири от Барселона и на пет от Реал (Мадрид), който играе утре.