Australian Open под заплаха заради възможно отлагане на полети
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Феновете на тениса може да се лишат от възможността да присъстват на Australian Open в началото на следващата година ако намеренията на националния авиопревозвач Qantas станат реалност.

Австралийските медии твърдят, че Qantas ще прекрати всичките си международни полети до март 2021 заради продължаващата криза с коронавирус в световен мащаб.

На този етап няма потвърждение от страна на компанията, въпреки че според британския “Дейли Мейл” всички полети на Qantas са спрени за неопределен срок.

Последното официално съобщение на авиоревозвача гласи, че той е прекратил всички свои международни полети до края на октомври. Полетите на Нова Зеландия са спрени до края на август.

Австралия не е особено силно засегната от глобалната пандемия като на този етап е потвърдила около 10,500 заразени с вируса, но замразяването на международните полети със сигурност би попречило на провеждането на един от четирите турнира от Големия Шлем.

В Австралия все още избягват да изразяват категорично мнение, но някои наблюдатели изразиха мнение, че в такъв случай би било разумно да се помисли за отлагане на надпреварата с няколко месеца.