Австрия подчини Полша с 3:1 и вярва в елиминациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левандовски този път влезе в игра, но не помогна на своя тим

Австрия успя да надвие Полша с 3:1 в много важен мач от група “D” на Евро 2024. Двата отбора се бореха за първи точки на турнира и “орлите” успяха да вземат цели три, които ги изравняват с Нидерландия и Франция преди тазвечершното дерби.

Австрийците започнаха активно срещата и логично в 9-ата минута излязоха напред в резултата. Мвене проби отляво и центрира към Гернот Траунер, който беше останал напълно свободен Павел Давидович и с глава заби топката в близкия ъгъл.

След половин час игра Полша се добра до равенството. След разбъркване в наказателното поле Ян Беднарек стреля, но беше блокиран. Това обаче даде шанс на Кшищоф Пьонтек, който направи добавка за 1:1.

В 66-ата минута Австрия отново излезе напред в резултата след попадение на Кристоф Баумгартнер, който получи пас от Марко Арнаутович.

Самият нападател на Интер оформи крайното 3:1 от дузпа в 78-та минута, след като Марсел Забицер беше свален на земята от Шчесни в наказателното поле и съдията нямаше как да не отсъди наказателен удар.