Автогол донесе трудни три точки за Португалия срещу Азербайджан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мореплавателите" се наложиха с 1:0 на старта на квалификациите за Световното в Катар

Португалия постигна много трудна победа с 1:0 над Азербaйджан в първа квалификационна среща от група “А” за Мондиал 2022.

“Мореплавателите” създадоха близо 30 положения за гол, но техен футболист така и не отбеляза гол, а успехът им дойде след автогол на гостите.

Домакините можеха да открият резултата още в 10-тата минута, когато Рубен Невеш шутира опасно, но стражът на гостите показа завиден рефлекс и опази вратата си.

В 19-тата минута Роналдо центрира по прекрасен начин към Дуарте, той се отскубна от пазача си, но изстрелът му мина встрани от вратата.

Все пак 9 минути преди края на първата част се стигна до гол. Лоша комуникация между вратаря на гостите и Максим Медведев доведе до автогол и по този начин домакините се прибраха на почивка с гол преднина.


Втората част натискът на “селесао” продължи, но головете така и не падаха. В 67-мата минута Бернардо Силва имаше отлична възможност да удвои преднината на своите, но Шахбан Магомедалиев за пореден път се отличи с класно спасяване и резултатът остана непроменен.

В 86-тата минута Роналдо шутира от пряк свободен удар, търсейки поредния си гол за националния отбор, но Магомедалиев за пореден път развенча опитите на Португалия за нов гол.

Така действащият европейски шампион и Сърбия оглавиха класирането в Група “А” с по 3 точки, а събота/27.03, двата отбора ще се изправят един срещу друг в западната ни съседка. Следващият двубой на Азербейджан също е със Сърбия. Азерите ще приемат “плавите” на 30-ти март.