АЗ Алкмаар премина през рулетката на дузпите, но преодоля Андерлехт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландците успяха да се класират за полуфиналите след като надделяха над Андерлехт

АЗ Алкмаар се класира за полуфиналите на Лигата на Конференциите, след като успяха да елиминират състава на Андерлехт чрез изпълнение на дузпи.

Единствените два гола в двубоя бяха вкарани от домакините, а авторът им бе Евангелос Павлидис. Двубоят започна много динамично, като още в 5-та минута резултатът бе открит, след като Евангелос Павлидис успя да изпълни много прецизно дузпа, отсъдена след нарушение на Майкъл Мурийо в наказателното поле.

Осем минути по-късно отборът на АЗ Алкмаар удвои преднината си в резултата отново чрез Павлидис, който получи хубав подаване от Йенс Одгаард. Чак в 84-та минута обаче домакините достигнаха до много добра възможност да вкарат и 3-ти гол, но страничната греда им попречи да се случи това, а тя бе нацелена от Милош Керкез.

В продълженията нидерландският тим вкара гол чрез Одгаард в 112-та минута, но той бе отменен заради засада. При дузпите АЗ Алкмаар бе безкомпромисен, след като успя да елиминира белгийския Андерлехт с 4:1 и напълно заслужено ще играе на полуфинал срещу победителят от двубоя Уест Хям и Гент.