google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият наставник на Реал Мадрид Фабио Капело изрази увереността си, че Един Азар ще превъзмогне трудностите от първия си сезон на “Сантяго Бернабеу” и съвсем скоро ще напомни за себе си.

Миналата година белгиецът бе привлечен от Челси с шумен трансфер на стойност 100 милиона евро, но заради контузии записа едва 21 мача с бялата фланелка.

“Той не е футболистът, който бе в Челси, а освен това често се контузва и това възпрепятства адаптирането му,” коментира именитият италиански специалист Капело, който изведе Реал до титлата в Ла Лига през 1997 и 2007 година.

29-годишният Азар, който има над 100 участия с екипа на белгийския национален тим, игра седем сезона за Челси, помагайки им да спечелят два пъти титлата във Висшата лига, два пъти трофея в Лига Европа и ФА Къп.

“Винаги съм го смятал за великолепен играч, но очевидно тежестта на фланелката го смаза тази година,” допълно Дон Фабио. “Сигурен съм обаче, че през следващия сезон той ще се представи по-добре.”

Бившият селекционер на Англия Капело обърна специално внимание на Карим Бензема, отчитайки че именно неговите голове са вдъхновили отбора за спечелването на 34-ата шампионска титла.

“Карим се превърна в основен футболист за Реал,” заяви Капело. “Той поема отговорности, които не падаха на неговите плещи по времето на Кристиано Роналдо. Бензема има нюх към гола и го показва.”