Багата потвърди, ще се бие със Сакай (СНИМКА)

Прочетена:166
Багата потвърди, ще се бие със Сакай (СНИМКА) 1
0 0

Вчера беше анонсирана информация, че Благой Иванов ще се завърне в клетката на UFC в края на май, но опонент не беше споменат. Отговор на въпроса кой ще се изправи срещу българина даде самият той, след като публикува снимка в социалните мрежи с постер, на който се вижда, че неговият противник ще бъде бразилецът Аугусто Сакай.

Сакай трябваше да се изправи срещу Багата на събитието UFC 250, което беше планирано да се проведе в Сао Паоло, Бразилия Избухналата световна пандемия от Коронавирус обаче отложи събитието и двубоя за неопределено време, след като стана ясно, че Сакай не може да излети от Бразилия, заради взетите противоепидемиологични мерки от страната му. Оказва се обаче, че кариоката в крайна сметка е намерил начин как да се придвижи до Съединените щати и да се изправи срещу най-добрият български ММА боец в момента.

ОЧаква се двамата да премерят сили на 23 май в Лас Вегас, което е изключително добра възможност за Иванов, защото той живее и тренира в града на хазарта. Багата не е спирал своята подготовка от началото на епидемията и редува тренировки на открито със специфични занимания в зала. Една от последните си снимки в социалната мрежа издаде, че софиянецът е тренирал с известната ММА звезда Франсис Нгану, който също се подготвя за сериозно предизвикателство идните седмици.

Иванов влиза в битката със Сакай с изключителна сериозност и без право на грешки. В едно от интервютата, които даде преди около 2 месеца, бившият шампион на WSOF определи битката със Сакай като изключително важна и добави, че е длъжен да приключи двубоя преди последния гонг. Българинът загуби последния си мач срещу Дерек Люис след излючително спорно и некоректно точкуване на съдиите. След двубоя Багата заяви, че е силно разочарован и ощетен. Люис пък каза, че не еочаквал ръката му да бъде вдигната след сблъсъка. Сега Благой трябва да преследва задължителна победа, която отново да го доближи до ТОП 5 на тежката категория на UFC – важна отправна точка, която да му даде възможност да се бие с най-добрите и при добра серия от победи дори да се изправи в битка за титлата на най-престижната организация в света на смесените бойни изкуства.

И двамата бойци разполагат с впечатляваща статистика до момента. Благой е с 18 победи и 3 загуби, докато неговият противник Сакай е с 14 победи и само едно поражение.

Багата потвърди, ще се бие със Сакай (СНИМКА) 2

 

 

Сподели