Байер Леверкузен не остави шансове на Вердер Бремен, Хаверц с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байер Леверкузен спечели с категоричното 4:1 гостуването си на Вердер Бремен в последния мач от 26-ия кръг на немската Бундеслига. “Аспирините” влезнаха като фаворити в този двубой на “Везерщадион” и си тръгнаха от Бремен с убедителен успех. Две попадения за Байер реализира звездата на тима Кай Хаверц, който се разписа на два пъти с глава през първото полувреме.

Леверкузен стартира този двубой от петото място, като с успеха си срещу Вердер се доближи само на точка от четвъртия в класирането РБ Лайпциг. Тимът на Вердер пък остана на 17-ата позиция с актив от 18 точки и е на 9 пункта от спасителната зона.

Байер бе по-активният отбор в началото на мача, но не успя да създаде добри положения за гол. В 27-ата минута Амири от състава на гостите стреля опасно, но стражът на “бременските музиканти” спаси. 60 секунди по-късно гостите ликуваха. Диаби проби по крилото и качи топката на главата на Кай Хаверц, който прониза Павленка за 0:1.

Вердер показа характер и изравни в 30-ата минута. Бранителят Гебре Селасие засече центриране от корнер за 1:1. Три минути по-късно обаче Хаверц вкара втория си гол в мача. Младият нападател засече с глава центриране от пряк свободен удар и отново даде аванс на гостите – 1:2. Осем минути преди края на полувремето домакините имаха шанс да изравнят, но Рашица стреля неточно след индивидуален пробив.

Втората част бе отново с предимство за Леверкузен като в 61-вата минута Диаби подаде към Вайзер, който вкара за 3:1 в полза на Байер и предреши крайния изход на мача. Малко след това Карим Белараби стреля мощно, но топката не навести мрежата на Павленка за 4-ти път.

Доминацията на Байер еверкузен продължи и Хавертц пропусна да оформи своя хеттрик в 69-ата минута. Шутът му мина на сантиметри от вратата на Вердер. В 78-ата минута на двубоя Демирбай оформи крайния резултат 4:1 с елегантен удар, възползвайки се от асистенция на Карим Белараби.