google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Голямата звезда на немския футбол и Байер Леверкузен Кай Хаверц е следен от големите европейски клубове и се очаква през новия сезон да има нов отбор. Хаверц обаче първо ще доиграе сезона в Лига Европа за “аспирините”, заяви спортният директор на клуба Руди Фьолер.

Иначе отборът на Челси е фаворит за подписа на офанзивния футболист, но Байер Леверкузен няма да отстъпи в исканата цена за своята звезда. Английските медии твърдят, че Хаверц иска да премине при лондончани и вече е договорил личните си условия със “сините”. От Байер обаче са категорични, че Хаверц към момента няма да ходи на “Стамфорд Бридж”.

“Няма никакво съмнение. Няма промяна”, заяви Фьолер, когато бе попитан дали Кай Хаверц ще вземе участие в мачовете на отбора в Лига Европа през август. Той допълни, че “аспирините” не са склонни да продадат германския национал на по-ниска цена поради финансовата ситуация, породена от коронавируса.

“Няма да има корона бонус, независимо за кой играч става въпрос, това ще е специален трансферен прозорец”, коментира Фьолер.

Байер Леверкузен иска около 100 милиона евро за Хаверц, а босът на Челси Роман Абрамович изглежда готов да плати тази трансферна сума и да добави ново бижу в състава на Франк Лампард.