Байер Леверкузен с едни гърди напред срещу Порто след първия мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Байер Леверкузен постигна успех с 2:1 на собствен терен срещу Порто в първия двубой между двата тима от фазата на 1/16-финалите в Лига Европа.

“Аспирините” можеха да спечелят по-убедително, но допуснаха попадение в края на мача, което от друга страна даде добри шансове на Порто за реванша. Леверкузен по-добрият отбор на терена в голяма част от мача и заслужено се поздрави с победата.

Първото попадение в мача падна в 29-ата минута, когато Бендер центрира много добре в наказателното поле, като на първата греда Дермирбай продължи топката към Аларио, а за нападателят остана най-лесното – да вкара на празна врата за 1:0. До почивката Байер организира добри атаки, но не успя да отбележи втори гол.

В 57-ата минута на срещата домакините получиха дузпа. Фоланд бе фаулиран в наказателното поле, а с изпълнението на наказателния удар се набърби младокът Кай Хавертц. Звездата на “аспирините” не сбърка от бялата точка и удвои аванса на своя тим. До този момент Хавертц нямаше много добри изяви на терена, но в решителния момент показа хлъднокръвие за крехката си възраст.

В 73-ата минута дойде и моментът на Порто в срещата. Луиш Диас се разписа за “драконите”, с което остави шансове на своя тим за реванша. Голът на чужд терен може да се окаже много важен за Порто, като те на всяка цена ще трябва да спечелят на ‘До Драгао’, за да продължат на 1/8-финалите в турнира.