google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Борусия (Мьонхенгладбах) и Байер (Леверкузен) завършиха при резултат 1:3 мачът си от 27-мия кръг на Бундеслигата. Резултатът откри Кай Хаверц в 7-та минута. В 52-рата минута Тюрам изравни, но 6 минути по-късно Хаверц, от дузпа, отново даде преднина на гостите. Крайният резултат оформи Свен Бентнер в 81-рата.

Победата праща Байер на трето място в подреждането, изпреварвайки с една точка днешния си съперник, който остава на 4-тата позиция, с точна повече пред, играещия утре, РБ Лайпциг.

Борусия стартира в схема 4-5-1, а атаката вкара, желания от Манчестър Юнайтед, Аласан Плеа. Старши треньорът на гостите Петер Бош отново разчиташе на младия си лидер в атаката – Кай Хаверц

Само седем минути бяха нужни на голямата звезда на Байерн – Хаверц да открие резултата. Талантът се възползва от празнина в отбраната на “жребчетата” и отбеляза. Защитата на Борусия бе много лошо подредена, Карим Белараби пусна топката към Хаверц, а младокът много добре се измъкна по ръба на засадата и с елегантен удар насочи топката между краката на Ян Зомер за 0:1.

Леверкузен имаше сериозно надмощие през първите минути, възползвайки се от бързите си атакуващи играчи. В 22-рата минута “аспирините” стигнаха до още една добра възможност. Хаверц се пребори за една топка и нахлу по левия фланг, след което подаде към Белараби в наказателното поле, но последният се засуети и бързо бе затворен от защитник на Борусия.

В 41-та минута вратарят на Байер – Лукас Храдецки не успя да избие добре една топка и даде чудесна възможност за гол на Рами Бенбасини, но последния не успя да вкара от 5 метра.

В последната минута на първото полувреме гостите пропуснаха чудесна възможност да удвоят преднината си. Диаби и Хаверц успяха да се измъкнат в наказателното поле, а последния насочи топката към врата. Коженото кълбо обаче рикошира в гредата и попадна в Керем Демирбай, който направи страхотен пропуск и спечели само ъглов удар.

В 52-рата минута домакините успяха да изравнят резултата след хубав гол на Тюрам. Той получи топката в наказателното поле и с красив удар по диагонала от около 17 метра реализира.

В 55-тата арбитъра отсъди спорна дузпа за Байер. Съдията дълго време наблюдаваше системата ВАР, но в крайна сметка не промени решението си, въпреки че повторенията показаха, че Белараби първо шутира и чак след това защитник влиза в краката му. Хаверц реализира без проблем единадесет метровия наказателен удар.

 

Крайния резултат оформи Бендер след статично положение. Демирбай центрира, Свен Бендер се пребори с прекия си пазач и от близка дистанция прониза вратаря на Борусия.