Байерн без Коман в реванша срещу Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Има огромна вероятност Байерн Мюнхен да не може да разчита на Кингсли Коман за мачът реванш от 1/8 финалната фаза на Шампионската лига срещу Челси. Френският флангови нападател е пропуснал днешната тренировка на отбора. Сблъсъкът е утре, а баварците имат комфортен аванс от три гола, след като спечелиха с класически резултат първия мач в Лондон.

„Вярно е, че Коман не тренира с отбора в днешното занимание, но ние имаме достатъчно варианти в атака“ – успокой капитанът на немския шампион Мануел Нойер на днешната пресконференция – „Когато толкова добър футболист отсъства, това винаги си проличава, но в нашия отбор има достатъчно добри алтернативи.“

Вчера, французинът е тренирал самостоятелно, тъй като има лек мускулен проблем. За Байерн няма да играе и друг френски национал – Бенжамен Павар.

„Ако изключим Бенджи и Кингсли, останалите футболисти са здрави и готови за игра.“ – добави Нойер.

Целта пред Байерн е спечелване на купата от Шампионската лига, с което баварците да оформят нов требъл, след като миналия месец триумфираха с Купата на Германия и Бундеслигата.

„Няма как да има отпускане, въпреки че имаме преднина от три гола. Имахме малка пауза, но успяхме да се подготвим достатъчно добре за този мач. Искаме да спечелим и на нашия стадион.“ – продължи стражът на немския национален отбор.

Футболистите на баварците бяха пуснати на почивка от 4-ти юли, когато завоюваха купата на страната. Първите тренировки за отбора бяха едва в началото на тази седмица.

След изиграването на реваншите от 1/8-на финалната фаза, остатъкът от мачовете в Шампионската лига ще се проведе в Португалия. ¼ финалистите ще играят само по един мач на неутрален терен. Турнирът ще стартира с двубоя между Аталанта и Пари Сен Жермен на 12-ти август. На следващия ден, за място на полуфиналите ще спорят РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид.