google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците вече мислят за 1/4-финалите в Шампионска лига след разгром срещу "орлите" на "Олимпико"

Байерн Мюнхен записа категоричен успех с 4:1 срещу Лацио в първия мач между двата отбора от 1/8-финалите на Шампионска лига, който се проведе на “Стадио Олимпико” в Рим. Попаденията за немския шампион реализираха Левандовски, Мусиала и Сане, а Ачерби си вкара автогол. Точен за домакините пък бе Хоакин Кореа.

Старши-треньорът на европейския клубен първенец Ханзи Флик заложи на младока Джамам Мусиала в стартовия състав, а Никлас Зюле се завърна сред титулярите след контузия. Нападаението на баварците бе водено от Левандовски, който имаше подкрепата на Горецка, Сане и Коман.

Наставникът на римските “орли” Симоне Индзаги заложи на схема 3-5-2 като на върха на атаката действаха Имобиле и Хоакин Кореа. Марушич и Лазари бяха в ролята на халф-бекове, а триото в отбрана бе Патрик Габарон, Франческо Ачерби и Матео Мусакио. В средата на терена за домакините започнаха Милинкович-Савич, Лукас Лейва и Луис Алберто.

Настоящият световен клубен шампион имаше пълно превъзходство през първото полувреме, създавайки девет положения за гол, като отправи шест точни удари. Три от ударите в целта пък се превърнаха в попадения. Тимът на Ханзи Флик откри резултата още в 9-ата минута чрез Роберт Левандовски, който наказа груба грешка на Матео Мусакио и прати топката в мрежата на “орлите”- 0:1.

В 23-ата минута Луис Алберто затрудни Мануел Нойер. Минута след това баварците вкараха втори гол. Леон Горецка намери Джамал Мусиала, който бе оставен непокрит и младокът вкара за 0:2.

Лацио опитваше да се върне в мача и в 39-ата минута шут на Чиро Имобиле бе блокиран от защитник на Байерн. Две минути преди края на първата част тимът на Ханзи Флик сложи точка ан спора. Патрик сбърка в средата на терена, като топката му бе отнета от Коман. Френското крило отправи удар, който бе спасен от Пепе Рейна, но Сане прати топката в мрежата за трети път – 0:3.

Второто полувреме започна по кошмарен начин за Лацио, след като Ачерби си отбеляза автогол в 47-ата минута, с което резултатът стана 4:0 в полза на Байерн.

Две минути по-късно обаче Хоакин Кореа вкара за “орлите” и авансът на баварците отбово бе три попадения – 1:4.

В следващите минути темпото на игра на “Стадио Олимпико” спадна. В 80-ата Роберт Левандовски пропусна добра възможност за пето попадение за Байерн. До края на двубоя головите положения липсваха, като Байерн си тръгна с убедителна победа от Рим и с единия крак е на 1/4-финалите в Шампионска лига.