Байерн Мюнхен благодари на Филипе Коутиньо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След успешния сезон на Филипе Коутиньо в Байерн Мюнхен, баварският клуб благодари на бразилския национал. Коутиньо, който се присъедини към Байерн под наем от Барселона миналия август, се завръща при каталунците след изтичането на сделката между двата отбора.

Поради спирането на мачовете в резултат на пандемията на коронавируса и последвалата пауза, договорът на 28-годишния атакуващ полузащитник в Байерн бе удължен, за да доиграе финалния турнир на Шампионската лига в Лисабон.

“Бихме искали да благодарим много на Филипе Коутиньо. Със своята креативност и отлична техника той ободри играта ни през този сезон”, заяви изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге на сбогуване с барзилеца.

“Въпреки че Байерн и Филипе Коутиньо се разделят само след един сезон, неговото представяне в Мюнхен даде да се разбере какъв изключителен играч е той,” казва Хасан Салихамиджич.

Особено в 1/4-финала от Шампионска лига срещу Барселона, където вкара два гола и предостави асистенция само за 15 минути след влизането си от резервната скамейка, той “доказа, че е добро решение да го вземем под наем. Всички пожелаваме на Филип най-доброто за кариерата му напред”, казва Румениге.

“За съжаление, той не можеше да бъде използван по-често поради контузии и операция,” добави Салихамиджич, “но с право може да се гордее с приноса си към отбора, особено във финалния турнир на Шампионската лига в Лисабон. Всичко най-добро в бъдеще, Филип!”

През сезон 2019/20 Коутиньо записа 38 мача с екипа на Байерн. Той вкара 11 гола и предостави девет асистенции. В Шампионската лига той беше един от само тримата играчи на Байерн Мюнхен, които участваха във всички 11 мача.