Коутиньо не е щастлив в Астън Вила, Саудитска Арабия е опция за него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът може да заиграе в Саудитската Професионална Лига

Филипе Коутиньо няма още дълго да бъде играч на Астън Вила. Бирмингамският клуб със сигурност ще продаде плеймейкъра до края на трансферния прозорец, твърдят медиите в Англия.

Бившият футболист на Барселона има договор до 2026 година с Астън Вила. Той обаче не е щастлив на “Вила Парк” и по всяка вероятност ще се насочи към петродоларите от Близкия изток. Коутиньо има оферти от отбори от Саудитска Арабия и Катар, като предстои той да вземе решение за своето бъдеще през следващата седмица.

Коутиньо бе привлечен в  Астън Вила от Барселона първоначално като преотстъпен през 2020 година и впоследствие закупен за 20 милиона евро. Бразилският халф изигра 42 мача за бирмингамци, в които вкара шест гола и даде три асистнеции. Коутиньо обаче не попада в плановете на треньора Унай Емери.

В същото време футболистът не е съгласен с по-периферна роля в клуба. Той иска да играе редовно и да бъде значим за отбора, в който се подвизава. Затова до края на август се очаква Астън Вила да трансферира Филипе Коутиньо.