Барселона преговаря с полузащиник за нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френки де Йонг е с ключова роля за Барса в последната година

След като Барселона се разбра с вратаря Марк-Андре Тер Стеген за нов договор, каталунците вече водят преговори с представителите на Френки де Йонг за това нидерландският национал да поднови контракта си с клуба. Наскоро Де Йонг заяви, че иска да остане в Барса завинаги.

Френки де Йонг бе в трансферната листа на клуба през изминалите две лета, но остана на „Камп Ноу“ и Шави разчиташе на него. Ръководството на клуба има желание да го обвърже с тима за по-дълъг период. Халфът записа 43 двубоя във всички турнири през миналия сезон, като вкара 2 гола и записа на името си 4 асистенции.

Каталунският гранд иска да постигне споразумение с Де Йонг за новия му договор, като заплатата да не бъде много висока в началото, но да се увеличава с течение на времето и да достигне своя пик в последната година от контракта му.

Барселона предложи точно такова споразумение на Тер Стеген, който преподписа до 2028 г. и ще продължи да пази за “блаугранас”.

Френки де Йонг има договор с Барселона до лятото на 2026 г. Каталунците искат да разчитат още дълго на 26-годишния футболист, който бе привлечен на “Камп Ноу” през 2019 г. от Аякс.