Макс Алегри: Отборът има потенциал, трябва да завършим в топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Горчиво е, че няма да играем в Шампионската лига. Аз участвам в този турнир 14 години", заяви Алегри

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри говори преди първия мач на тима за сезон 2023/24 – гостуването на Удинезе в неделя. Опитният специалист сподели, че е доволен от състава, с който разполага за първия мач на “Дачия Арена”. Алегри смята, че отборът има потенциал и целта е да завърши сезона в топ 4, за да се завърне в Шампионска лига.

“Доволен съм от настоящия състав, момчетата работят много добре. Отборът има потенциал за развитие и трябва да завършим в топ 4”, заяви Алегри, който в трети пореден сезон ще води “старата госпожа”..

През настоящия сезон Ювентус няма да участва в евротурнирите този сезон, след като бе изваден от Лигата на конференциите поради финансовите злоупотреби. Тимът ще се концентрира максимално в Серия А и трябва да се бори за челните позиции.

“Горчиво е, че няма да участваме в Шампионската лига. Аз участвам в този турнир 14 години. Не е приятно да не участваме. Трябва да направим всичко възможно да се класираме за турнира за следващия сезон”, споделиМакс  Алегри.

“Киеза е по-спокоен от миналата кампания. Имаше трудна година, но сега физическото му състояние е различно. Влахович имаше върхове и падения. През лятото имаше проблеми с контузия, сега се чувства по-добре, но не е напълно възстановен. Милик няма да е на разположение за двубоя с Удинезе, тъй като е с травма. Доволен съм от Погба. Той е различен играч от останалите, но не е играл от година и половина. Би било идеално да е на разположение всеки ден. Надявам се състоянието му да се подобри”, каза Алегри за част от своите звездни футболисти.