Байерн Мюнхен е готов да влезе в битката за Де Лихт
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Байерн Мюнхен ще спори с Челси за подписа на защитника на Ювентус Матайс де Лихт

Нидерландският бранител Матайс де Лихт обмисля преминаване в Челси, тъй като вярва, че да играе във Висшата лига ще бъде по-добре за кариерата му. Но пътят на Челси да подпише с централния защитник на Ювентус няма да е лесен, тъй като Байерн Мюнхен също е замесен в преследването на играча.

Баварците се опитват да се възползват от ситуацията на защитника в Ювентус, като вземат Де Лихт през това лято Не е тайна, че клубът от “Алианц Арена” търси подсилване в отбраната през лятото, след като се раздели с Никлас Зюле. Бяха повдигнати въпроси и относно надеждността на младия Тангуи Нианзоу, докато Дайо Упамекано тепърва ще се утвърждава след трансфера си от РБ Лайпциг миналото лято. На Байерн е нужен първокласен централен защитник, който може да вдигне нивото на отбраната.

Матайс де Лихт може да бъде точно човекът, който да оглави защитната линия на Байерн и да добави рутина в играта в отбрана. Привличането му от “Алианц Стейдиъм” обаче няма да е лесно, тъй като Ювентус е решен да задържи играча. Въпреки че италианският гранд е наясно с желанието на защитника да напусне клуба, не се очаква да приеме оферти за по-малко от 100 млн. евро.