Байерн Мюнхен отмъква Дайо Упамекано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси също имат интерес към бранителя на РБ Лайпциг

Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен е големият фаворит за привличането на Дайо Упамекано. Телевизия Sport1 съобщава, че баварците са в напреднали преговори с агента на футболиста. 22-годишният централен бранител на РБ Лайпциг преподписа до 2023 година с “червените бикове”, но е много вероятно да напусне “Ред Бул Арена” през зимата.

В договора на снажния бранител има клауза за откупуване и настоящият му клуб няма да му прави спънки, ако някой отбор извади 42 милиона евро. Байерн може и да се опита да смъкне сумата, но е решен да се подсили със защитника на РБ Лайпциг. Шампионът на Германия ще се нуждае от нови играчи в защита, след като почти сигурно ще се раздели с футболисти като Давид Алаба и Джером Боатенг, които дълги години бяха лидери в отбраната на баварците. За техен наследник е гласен Упамекано, който показва страхотни игри за РБ Лайпциг.

Manchester Evening News излиза с информация, че много сериозен интерес към Упамекано има и от Манчестър Юнайтед. Но пък днес стана ясно от мениджъра на тима от “Олд Трафорд”, че “червените дяволи” няма да взимат нови играчи през зимата.

Sport1 пък пише, че Челси също е готов да се включи в битката за Упамекано и да бъде конкуренция на Байерн за подписа на защитника. Английският шампион Ливърпул пък отдавна следи ситуацията около една от звездите на Лайпциг.