Байерн Мюнхен отново победи Залцбург и е на 1/8-финалите в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Носителят на Шампионска лига постигна очакван успех срещу Залцбург

Байерн Мюнхен записа поредния си успех в Шампионска лига, след като в двубой от 4-ия кръг на груповата фаза на турнира победи РБ Залцбург с 3:1 на стадион “Алианц Арена”. Роберт Левандовски и Лерой Сане отбелязаха два гола за успеха на баварците, а Максимилиан Вьобер от гостите си вкара автогол. Точен за австрийците пък бе Мерджим Бериша.

Наставникът на домакините Ханзи Флик се довери на младока Крис Ричарс в защитата, като американецът си партнираше с Бенжамен Павар, Жером Боатенг и Дейвид Алаба. В средата на терена действаха Марк Рока и Леон Горецка, а пред тях стартираха Серж Гнабри, Томас Мюлер и Кингсли Коман, докато на върха на атаката действаше Роберт Левандовски. На вратата за Байерн надали е изненада, че бе Мануел Нойер.

В 10-ата минута Байерн имаше първата по-добра възможност за попадение. Удар на Серж Гнабри от воле премина покрай вратата на австрийския тим. Малко след това Мануел Нойер направи добро спасяване при шут на Мерджим Бериша.

Залцбург доминираше в средата на полувремето и имаше шансове за гол чрез Ено Муепу и Доминик Собослай. В 36-ата минута 20-годишната унгарска звезда Собослай шутира над напречната греда на Нойер.

С 42-рата минута баварците откриха резултата. Носителят на трофея направи добра атака, в която Томас Мюлер комбинира с Роберт Левандовски и головата машина на домакините прати топката в мрежата на съперника за 1:0.

Седем минути след началото на второто полувреме нещата за гостите се влошиха, след като Максимилиан Вьобер си отбеляза автогол и резултатът стана 2:0 в полза на Байерн Мюнхен.

В 66-ата минута Марк Рока от състава на баварците получи втори жълт картон и бе изгонен, но пък две минути след това Лерой Сане вкара трето попадение за домакините и направи аванса на своя тим класически – 3:0.

В 73-ата минута Мерджим Бериша отбеляза почетното попадение за австрийския тим, след като се възползва от отлично подаване на Расмус Кристенсен – 3:1.

Единадесет минути по-късно Лука Сучич имаше възможност за второ попадение за гостите, но ударът му бе неточен. В крайна сметка нов гол до края на срещата не падна и носителят на Шампионска лига се поздрави с пореден успех в турнира. Това беше 15-ата последователна победа за тима на Ханзи Флик в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент.

С победата тази вечер, Байерн Мюнхен събра 12 точки в своя актив след изиграните четири кръга и си осигури класиране на 1/8-финалите в турнира. Залцбург пък остана на последното място с една точка.