Байерн Мюнхен се насочва към една от звездите на Гладбах
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полузащитникът Флориън Нойхауз е една от трансферните цели на баварците

Един от най-добрите играчи на Борусия Мьонхенгладбах – Флориън Нойхауз, е трансферна цел на шампиона на Германия Байерн Мюнхен. Халфът обаче заяви, че за момента е съсредоточен върху изявите си с екипа на Гладбах.

Нойхауз започва професионалната си кариера в Мюнхен 1860, където прекарва една година в първия отбор, преди да бъде привлечен от Мьонхенгладбах през 2017 г. Полузащитникът веднага беше изпратен под наем във Фортуна Дюселдорф и изигра ключова роля за промоцията им в елита през сезон 2017/18, преди да се завърне на стадион “Борусия-Парк” и постепенно да си спечели място в титулярния състав.

23-годишният футболист има 82 участия във всички състезания за Мьонхенгладбах, като е вкарал 10 гола и има 14 асистенции и беше награден за изявите си с нов дългосрочен договор през ноември 2019 г. Сега Нойхауз е един от най-важните играчи в тима на “жребчетата” и впечатли както в Бундеслигата, така и в Шампионската лига в началото на кампанията 2020-21.

Германският национал е свързван с преминаване в Байерн, но той остана сдържан относно спекулациите за бъдещето си, когато беше разпитан за интереса от страна на тима от Алианц Арена.

“Не искам да коментирам това. Байерн е голям клуб. Освен това опознах няколко момчета от Байерн в националния отбор, които говорят само положително за клуба”, споделя талантливият халф.

“Баща ми също е огромен фен на Байерн. Но аз съм играч на Борусия Монхенгладбах и не се концентрирам върху нищо друго”, добавя Флориън Нойхауз.

Германският плеймейкър коментира кариерата си след напускането на Мюнхен 1860:

„Преминаването в Мьонхенгладбах беше правилно. Отначало не беше лесно да си толкова далеч от дома, но всъщност вървеше добре от самото начало. Наемът във Фортуна Дюселдорф също ми помогна, защото взех участие в много мачове. Сега съм щастлив, че имам толкова голяма роля в Борусия.”

Нойхауз също говори за първия си вкус от футбола в Шампионската лига, като в момента Мьонхенгладбах надмина очакванията, след като е начело в група В пред Шахтьор Донецк , Реал Мадрид и Интер след три мача.

“Невероятно е да играеш в тези мачове. Просто усещането да се състезаваш с най-добрите отбори в Европа е особено”, каза той.