google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският гранд продължава преговорите за играчи на Германия и Португалия

Ръководството на Байерн Мюнхен продължава с опитите да се подсили с двама футболисти. Става дума за играчи, които участват на Евро 2024. Те са национали на Германия и Португалия – Джонатан Тах и Жоао Палиня.

Преговорите между Байерн и Байер Леверкузен за защитника Тах протичат добре, пише журналистът Флориан Плетенберг. Новите шампиони на Бундеслигата продължават да настояват да получат около 40 млн. евро за германския национал. От Байерн обаче нямат намерение да плащат толкова – причината е, че договорът на 28-годишния бранител изтича след един сезон и те се надяват да убедят “аспирините” да го продадат на по-ниска цена.

В същото време Байер Леверкузен се опитва да си осигури услугите на Валдемар Антон от Щутгарт. Защитникът вече е провел няколко разговора с Шаби Алонсо, който много държи да го има в състава си. Ако Леверкузен подпише с Антон, то може и да продаде Тах на Байерн. Очаква се той да подпише договор с баварците до лятото на 2029 г.

Италианският журналист Фабрицио Романо допълва, че баварският гранд продължава преговорите с английския Фулъм за Палиня. Двата клуба имат разлика в желаната и предлаганата сума, но се твърди, че разговорите им за трансфер на португалския халф са положителни. Палиня е договорил личните си условия с Байерн и се надява клубовете да стигнат до споразумение.