Байерн Мюнхен ще се бори с Реал Мадрид за английски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците влизат в битката за Рийс Джеймс от Челси

Испанското издание Defensa Central разкрива, че тимът на Реал Мадрид има желание да разполага с бранителя Рийс Джеймс в своите редици. Испанските гиганти отчаяно искат да вземат нов десен бек следващото лято и английският национал от Челси е тяхната приоритетна цел. Но те не са единственият клуб, който се интересува от 23-годишния футболист, като Байерн Мюнхен е готов да се бори за подписа му.

Рийс Джеймс е част от Челси от детството си. Той прогресира в редиците на клуба от Западен Лондон и е част от първия им отбор от лятото на 2019 г. Английският национал става все по-силен, откакто бе викнат в първия им отбор, като играеше важна роля за триумфа на Челси в Шампионската лига преди няколко години. В момента той е капитан на клуба. 23-годишният футболист е записал общо 148 мача за “сините” и е допринесъл за 31 гола. Той е направил 20 асистенции и е успял да намери мрежата 11 пъти. В близкото минало той може да изпитваше затруднения поради контузии, но със сигурносс е сред най-добрите крайни защитници в света.

Договорът на Джеймс с Челси е до лятото на 2028 г. Въпреки че остават още пет години от неговия контракт с лондонския клуб, английският национал може да напусне клуба през следващия сезон, предвид големия интерес към услугите му. Байерн Мюнхен се стреми да добави Джеймс към своите редици. Наскоро те се разделиха с Бенжамен Павар, който в крайна сметка се присъедини към Интер. Баварците обаче ще трябва да преборят конкуренцията на Реал Мадрид за подписа на футболиста на Челси.