Юлиан Нагелсман е новият селекционер на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фабрицио Романо обяви, че бившият треньор на Байерн поема Бундестима

Юлиан Нагелсман ще бъде новият селекционер на германския национален отбор, написа журналистът Фабрицио Романо в своя профил във Facebook. Оформят се последните детайли около договора на Нагелсман с Германската футболна федерация, като Байерн ще даде зелена светлина младият специалист да поеме Бундестима.

Въпреки младата си възраст и сравнително кратката кариера в професионалния футбол, Нагелсман води отбори професионално само от седем години. Той вече е оставил своя отпечатък в германския футбол. В Бундеслигата той беше треньор на Хофенхайм, РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен, като имаше национални играчи под крилото си през всичките години.

Нагелсман ще срещне някои стари другари в националния тим. Едва ли всички са доволни от пристигането на бившия си треньор. В допълнение към бившите му играчи от Лайпциг, има преди всичко групата от професионалисти на Байерн, които също са част от редовния състав в националния отбор. Играчи като Джошуа Кимих, Серж Гнабри и Лерой Сане се състезаваха под ръководството на Нагелсман в Байерн.

36-годишният мениджър има важна цел – да вдигне Германия за домакинството на Евро 2024. Наскоро Футболната федерация на Германия освободи Ханзи Флик след слабите резултати начело на Бундестима през тази година.